Декоративны голуби, фазани та інші екзотичні тварини

Відібрано товарів: 0

Оформити замовлення

Очистити

Головна Словник Інформація покупцям Наш розплідник
     
     


На сайті шукають

білі голуби   фазани купити   фазан купити   фото голубів   голуб   голубів   голуби   голуби 2009   голуби фото   голуби на весілля   голуби россії   голуб фото   гуси продаж   гуси продаж в Україні   качка мандаринка продаж   купівля продаж голубів   купівля продаж голубів   купити фазана   купити голубів   лебеді продаж   мускусні качки продаж   павичі продаж   продам фазанів   продаж голубів   продаж качки   продаж качок   продаж мясних голубів   продаж собак   замовлення голубів  

Головна / Фотографії / Черношеій лебідь
Черношеій лебідь

Черношеій лебідь

Лебеді - птахи з родини качиних. Тіло їх видовжене, шия дуже довга, голова середньої величини; дзьоб, по довжині рівний голові. Прямий і рівномірно-широкий. Лапи низькі, прикріплені далеко позаду, плавальні перетинки між пальцями дуже великі. Лебеді населяють всі пояси земної кулі, за винятком екваторіальних областей; всього рясніше вони у помірному та холодному поясі Північної півкулі.

Лебідь-кликун (cygnus Cygnus) і лебідь шипун (cygnus olor) - великі птахи. Вага їх може досягати 13 кілограмів, а 8-10 кг - звичайна справа. Представники обох цих видів - гарні, величні, білосніжні птахи, чудові плавці, відмінні літуни.

Відрізнити кликуна від шипуна важко, але можна. По-перше, за видавати звуки. Кликун видає гучні трубні, добре чутні на великі відстані звуки. За ним зграю кликунів на перельоті можна відрізнити від зграй шипунів. Шипуни на льоту ніколи не пишуть на перших шпальтах. Зате вони вміють шипіти, якщо чимось роздратовані. Через це і отримали свою назву. Є ще ознаки, за якими можна відрізнити кликуна від шипуна, Плаваючи, кликун завжди тримає свою красиву довгу шию прямо, дзьоб горизонтально. У шипуна шия товстіший, ніж у кликуна, і лебідь цей часто згинає її, а дзьоб і голову тримає більш похило до води. Якщо розглянути шипуна в поблизу, можна помітити на чолі у нього великий наріст. У кликуна такий «шишки» немає. З цього опису у нас в Балтійську зимують лебеді-шипуни.

Сім'я лебедів не так вже й велика в порівнянні з іншими пернатими - усього їх шість видів. Євразію ділять між собою лебідь-шипун (cygnus olor), лебідь-кликун (cygnus Cygnus) і малий тундровий лебідь (Cygnus bewikii). Австралію заселяють чорні лебеді (Cygnus atratus), у південній Америці мешкає черношеій лебідь (Cygnus melanocoryphus). У Північній же Америці -- лебідь-трубач (Cygnus buccinator).

Лебідь-кликун гніздиться в північній половині Євразії - від Ісландії, Шотландії та Скандинавії на заході до Камчатки і Сахаліну на сході. Любить селитися на великих озерах, сильно зарослих по берегах очеретом та іншої водної прибережної рослинністю. Область розповсюдження лебедя-шипуна лежить південніше. Він зустрічається, хоча й дуже рідко, у середній і південній смузі Європи і Азії.

Лебідь-шипун колись мешкав в заболочених і багатих водоймами районах Центральної Європи. Так як його можна було легко знищити внаслідок полювання і збору яєць, людина досить рано витіснив його, і цей вид зміг зберегтися лише серед непрохідних боліт Північно-Східної Європи.

Лебідь-кликун іноді селиться на морських узбережжях, якщо там є зарості очерету, що чергуються з крутими плесами, на зарослих глухих лісових озерах. А якщо не тривожити його, може оселитися і на ставку поблизу людського житла.

В останні десятиліття лебедів-шипунів розселяють на паркових ставах, там вони дичавіють і є справжньою окрасою ставків та озер.

.... Якщо вовка ноги годують, то лебедя, безумовно, шия. Основним кормом пернатим красеня служать соковиті кореневища і стебла водних рослин, які доводиться діставати з дна. Пірнати за ними лебедеві - птиці досить солідною, до тринадцяти кілограмів вагою, - якось не до лиця, тому вся надія на довгу шию, за допомогою якої можна дотягуватися до ласощів, захованих у природному мулі. Тому й годуються лебеді в основному на мілководдях глибиною менше метра. Плавають швидко, і наздогнати їх на весловому човні можна лише з великими труднощами. На землю вважають за краще не виходити.

Лебідь - шипун (Cygnus bewikii) харчується травою, водними рослинами, а при нагоді також равликами, хробаками, комахами. Лебідь опускає голову на довгій шиї під воду на таку глибину, що качки та лиски не можуть скласти йому конкуренцію.

Лебеді-кликуни - вегетаріанці, але вони менші, ніж лебеді-шипуни або гуси, пасуться у траві, зате більше викопують дзьобом коріння водяних рослин. Можливо, легенда про лебединою пісні пов'язана саме з лебедем-кликунів, коли вмирає лебідь співає з особливою силою свою чудову пісню. Дійсно, звуки їх голоси здаються видали жалібними. Коли водойма вкривається льодом, прирікаючи птахів на голодну смерть, птахи часто видають дуже чисті звуки, навіть якщо вже нічим не можуть собі допомогти.

Сезонна активність.

Лебеді-кликуни - перелітні птахи, але вони не летять дуже далеко. Багато хто з них зимують біля південного узбережжя Балтійського моря, в Ірландії і Шотландії. Ісландські лебеді-кликуни круглий рік не залишають своїх ділянок. Суворими зимами великі зграї цих птахів направляються над німецькими берегами Північного моря аж до Голландії, окремі зграї йдуть вгору по руслах річок. До місць гніздування прилітають ранньою весною, прибувають парами, які у лебедів зберігаються протягом багатьох років життя.

Лебідь-шипун - перелітний птах, він може летіти за 1000 і більше км, щоб перезимувати в європейських районах з м'яким кліматом. Часто живуть у парках лебеді залишаються в незамерзаючих водоймах великих міст, де завжди є люди, які годують птахів. Шипуни швидко звикають до нових умов, добре адаптуються до постійної присутності безлічі птахів на водоймищі і людей на його берегах. Саме шипунів ми і зустрічаємо.

Добова активність.

Майже цілодобово лебеді плавають по воді. Важко гадати, що можна за цілий день робити на воді. Практично весь час лебеді чистять своє оперення і лише малу частину свого часу вони витрачають на харчування. У сонячні дні вони стають романтичні і якщо вони не в парі, то намагаються її створити, що не так легко їм вдається.

Іноді лебеді влаштовують своєрідні збори, де і відбувається основне залицяння. У такі моменти іноді трапляються суперечки між суперниками, але не до бійки. Лебеді довго плавають, іноді Вищипуючи з дна водоймища водорості. За день вони можуть піти далеко від старту. Під час гніздування самки займаються будівництвом гнізда, яке відбувається частково на воді.

Увечері птиці трохи заспокоюються, але це не означає, що вони залишають воду, вони також повільно пересуваються по воді, лише на деякий час виходять висохнути і відпочити, хоча під час плавання птах відчуває себе дуже навіть добре.

Розмноження і турбота про потомство

Лебідь-шипун. Лебеді за своєю природою - однолюби. Щороку взимку пара лебедів починає токувати. При цьому птахи плавають поруч один з одним, в такт зарозуміло погойдують головою або нахиляють її в сторони, кланяються, вмочають у воду дзьоб, нерідко згинають шию поверх шиї партнера.

Пара лебедів зберігає вірність гніздовий території все життя. Починаючи з часу танення снігу, лебідь проганяє всіх родичів зі своєї ділянки. Самая м'яка загроза виражається в тому, що птах злегка підводить крила. Сильна ступінь загрози - самець згинає шию назад і рухається на ворога. У бійці самці хапають один одного за шиї і намагаються, б'ючи крилами, змусити противника відступити або занурити його у воду. При цьому на всі боки летять пір'я, такий бій може призвести до серйозних травм.

Гніздо будує тільки самка, вона обриває частини рослин перед собою і укладає їх назад. У результаті цих багаторазово повторюваних дій виходить велика купа частин рослин. Коли відкладена приблизно половина яєць, самка починає насиджує їх. У кладці звичайно 5-7 яєць, їх довжина приблизно 115 мм. Самець охороняє гніздо, знаходячись неподалік. Наполовину ручні лебеді близько гнізда навіть нападають на людину, вони випрямляються в повний зріст і страхітливо ляскають крилами. Якщо вони зауважують, що ворог не тікає, вони припиняють залякування і відступають.

Пташенят виховують обоє батьків. Пташенята диких лебедів сірі, пташенята, виведені в неволі - білі або частково білі, а частково сірі. Оперення молодих диких лебедів теж сіре, воно біліє тільки в результаті подальших линьок, білизна оперення свідчить ще й про настання статевої зрілості.

Роль лебедів в природі.

Лебеді спеціалізовані на рослинній їжі і відносяться до других ланок у ланцюгах живлення. У лебедів трохи природних ворогів, беркут і річкова скопа часто нападають на дорослих лебедів, але від інших хижих птахів цим гордим і досить сильним створінь мало доводиться терпіти. Для них найбільшим ворогом є ми з вами, на жаль. Єдиний вид, який звикає до людини - лебідь-шипун.